top of page

HVAD ER STRATEGISK DESIGN?

... og hvordan bruger vi det i MODUS, når vi designer koncepter, møbler mm.?


Strategisk design handler om at tilføje et ekstra lag og en ekstra dybde på et design, når vi skaber et rum, et koncept eller et møbel.


Afhængigt af hvilken branche vi arbejder med - om det er detail, et kontor eller en restaurant - anvender vi forskellige redskaber og viden.


Her ser du et eksempel indenfor detail.


I stedet for kun at kigge på farver, materialer og udseende, giver det god mening også at kigge på de spørgsmål, som vores kunder ofte gerne vil have besvaret i deres løsning.


Det kan være spørgsmål som:

  • 'Hvordan kan vi skabe en bedre kundeoplevelse?'

  • 'Hvordan kan vi øge basketsize på vores besøgende kunder?'

  • 'Hvordan kan vi inddrage vores online DNA i det fysiske rum, så vores koncept har en tydelig rød tråd?'

  • 'Hvordan kan vi øge omsætningen i vores butik?'

For at besvare de spørgsmål i et butiksdesign, bruger vi nogle strategiske redskaber, som gør, at vi kan lede forbrugeren igennem en butik på en hensigtsmæssig måde. Vi anvender værktøjer, som tager udgangspunkt i category management, nudging, eyecatchers, der bevirker at vi kan skubbe forbrugeren i retning af lige netop de produkter, som vi helst vil sælge.

På den måde tager vi en del af styringen over salget, og det er derfor ikke længere tilfældigt hvilke produkter der sælges, eller hvordan kunden bevæger sig rundt i butikken.

Det kan også være tiltag som fokuserer på at frigive en masse positive købstanker hos forbrugeren, så de ubevidst får en bedre oplevelse og køber mere.


Når vi er i gang med at designe et koncept, giver det i vores optik bedst mening, at vi samtidig kigger på det strategiske aspekt. Det koster ikke mere for vores kunder, end hvis de får designet sit rum, møbel eller andet på den almindelige, klassiske måde.


HVORDAN ANVENDER VI DET?


I MODUS anvender vi de strategiske værktøjer hver gang vi udvikler noget nyt, men vi holder også både workshops og foredrag i emner som strategisk design, retail trends, forbrugeradfærd og meget mere.Har du lyst til at høre mere om vores tilgang og ydelser?

Comments


bottom of page