top of page

ER PLANTER MERE END BARE TIL PYNT?

At bruge planter i en indretning har flere fordele end man måske lige regner med.


Flere studier viser, at mennesker instinktivt ønsker at være forbundet med naturen, ligesom vores forfædre. Men i dag bruger vi det meste af vores liv indendørs, så derfor må vi tage naturen med ind og gøre den til en del af vores indretning.


Men hvad er det planter kan?Reducere sygedage og forbygge stress

Undersøgelser viser at det at have planter på en arbejdsplads kan være med til at give mindre hovedpine, forkølelse, influenza og forbygge stress. Planter er på den måde med til at give lavere sygefravær blandt medarbejderne.
Forbedre indeklimaet Planter er også med til at forbedre indeklimaet, især nogle planter som f.eks. Fredsliljen og Guldranken er ekstra gode til at omdanne CO2 til ilt. Desuden kan planter også være med til at øge luftfugtigheden til et optimale niveau.
Øger produktiviteten

Forskning viser at planter kan være med til at give et sundere og mere inspirerende arbejdsmiljø, hvilket har en positiv effekt på medarbejderne, der bliver mere engagerede og kreative. En håndfuld planter i indretningen, kan øge medarbejdernes produktivitet med op til 15%.
Reducere støjniveauet

Man kan også bruge planter til at reducere støjen i et lokale. Nogen plantetyper kan være næsten lige så støjdæmpende som et tæppe. Især mos- og plantevægge kan have en positiv effekt på støjniveauet i et lokale.Comments


bottom of page